top of page

Evelien

Na de geboorte van mijn jongste kind kwam ik in aanraking met acupunctuur. Dat is voor mij zo'n bijzondere ervaring geweest als mens, dat ik eigenlijk 6 maanden later besloot geen Westerese geneeskunde te gaan studeren, maar om te beginnen met Chinese geneeskunde, specifiek het onderdeel acupunctuur.

Het is voor mij een denk- en geneeswijze waarin alles logisch wordt en valt te verklaren.

Voor mij persoonlijk is het volgende voorbeeld

erg mooi en symbolisch: 

Als je van iemand houdt, steun zoekt, ontmoet, dan houd je elkaars hand vast. In je handpalm loopt de Hart meridiaan. Het Hart staat voor liefde en contact maken. 

Verder over mij. Ik houd erg van samenzijn, maar ik ben ook graag op mijzelf. Leren,muziek, buiten zijn, lezen, kunst allemaal dingen waar ik gelukkig van word. Mijn tuin is een plek van tot rust komen, hard werken en genieten.

Mijn grote passie is de Oosterse geneeskunde.

Na mijn basisopleiding acupunctuur en westerse medische kennis heb ik er voor gekozen om een aantal extra opleidingen te volgen. Zo heb ik me gericht op  kinderacupunctuur, kinderen vereisen toch nog weer extra kennis en inzichten. De naalden is meestal geen probleem voor ze en we moeten ook niet vergeten dat er in het ziekenhuis veel grotere naalden in kinderen worden gestoken, maar daar zijn we aan gewend.

Emoties en het effect ervan op het lichaam. Wij mensen zijn niet gek, we hebben gevoel. En soms kunnen wij lasthebben van de intensiteit van het leven en kan zich dat uiten in je lijf. Dit is ook een onderdeel van de Oosterse geneeskunde.

Een wat nieuwer gaccepteerd gebied is de zorg die verleend kan worden aan mensen met kanker. Het oncologisch traject is erg zwaar en geeft vaak erg veel bijwerkingen. Acupunctuur kan daar heel goed ingezet worden. Denk aan opvliegers, droge mond, misselijkheid,  spijsverterings problemen, bloedwaardes ondersteunenen zodat de chemo door kan gaan. In mijn opleiding heb ik les gehad in Westerse oncologie en hoe het te behandelen met Oosterse methode. Want ook dit gebied heeft zijn eigen specifieke kenmerken die je moet weten en rekening mee moet houden. Wat zijn belangrijke signalen? Wat mag wel en juist niet. Heel belangrijk. De behandeling kan tijdens en na het behandeltraject.

DSC_0575_edited.jpg
DSC_0552.JPG

Opleidingen

 

2006 Acupunctuur opleiding - TCMA

2006 en 2015 Westers medische basisopleiding

2012 Kinderacupunctuur - Julian Scott

2018 De vijf elementen en de psychosomatiek - Brechtje Sebregts

2022 Oncology Acupuncture Program -

TCM Academy

Verdieping

Vrouwelijke infertiliteit - Martine Cornelissen

Menstruele verstoringen - Martine Cornelissen

Palpatietechnieken - Joyce Vlaarkamp

Ooracupunctuur - Dianne Sommers

Moxa theorie en praktijk - Joyce Vlaarkamp

 

Maag,-darm-en leverproblematiek - Liong-Ki Ko

Sporten op het randje en erover - Frank van Hellemondt

Depresssie, bipolariteit, suïcide -Duuk Sierink

De kracht van plantaardige voeding - 

Jan Martijn Oosterveen

 

bottom of page