top of page
Image by Anita Austvika

Kinderacupunctuur

Mensen vinden acupunctuur vaak spannend en nieuw en wat is dat dan. Het concept kinderacupunctuur is daarmee nog spannender. Het beeld van grote dikke naalden in kleine zachte babies prikken vindt men niet aantrekkelijk.

Gelukkig is het allemaal niet zo erg. Ik prik nooit een kind als het kind het niet wil. Verder heb ik ook de japanse vorm van kinderacupunctuur geleerd, daarmee is naalden niet noodzakelijk.

Kinderen reageren vaak heel goed op acupunctuur. Ze worden vaak snel ziek, maar kunnen ook snel weer beter worden.  Voor de meest uiteenlopende dingen kan acupunctuur kinderen helpen.  Vaak verkouden, bedplassen, buikpijn, failure to trive, ooronsteking.

VROUWEN ACUPUNCTUUR

Wij vrouwen zijn echt andere wezens dan mannen. Onze menstruatie is daarin natuurlijk de leidraad. Het is heel belangrijkdat j een menstruatie van jongs af aan goed verloopt. Dit zorgt voor een betere vruchtbaarheid later. EN het is belangrijk voor de gezondheid van een vrouw. Zwangerschappen verlopen beter en uiteindelijk ook de overgang. 

bottom of page